همچنین، برای مصرف عسل به عنوان درمان در موارد خاص، بهتر است با پزشک مشورت کنید تا از ایمنی و مزایای مصرف در موارد خاص اطمینان حاصل کنید.
بیشتر کالری موجود در عسل از فروکتوز است، عسل باعث افزایش وزن نمیشود[۶۴] و فروکتوز بهخودی خود عامل مستقلی برای افزایش وزن نیست.
در تحقیقی که در سال ۲۰۱۶ انجام شد محققان به این نتیجه رسیدند که عسل خاصیت ضد باکتریایی و ضد میکروبی دارد و میتواند هلیکوباکتر پیلوری که عامل ایجاد زخم معده است را از بین ببرد.
همانطور که گفته شد هر عسل بسته به منبع گیاهی که زنبور از آن تغذیه کرده است میتواند خواص متنوعی داشته باشد. در زیر خواص برخی از این عسل ها آورده شده است.
همانطور که در مطلب نحوه تشخیص عسل طبیعی گفتیم، تنها راه علمی و دقیق شناخت عسل طبیعی آزمایش عسل در یک آزمایشگاه معتبر است.
سیستم گوارشی ما میزبان باکتریهای مفیدی است که برای هضم سالم بسیار مهم هستند. کبدی سالم که تعادل باکتریهای روده را داشته باشد مقاومت بهتری در برابر آسیبها دارد.
تاریخچه عسل به دوران باستان باز می گردد و از آن زمان تاکنون این ماده طبیعی ارزشمند در تغذیه و درمان در انواع فرهنگ ها و تمدن های مختلف جایگاه ویژه ای داشته است.
در طب اسلامی نیز زکریای رازی در حدود ۱۰۰۰ سال پیش عسل را مهمترین درمان برای بیماری سل معرفی کرده است.
اما نکته اینجا بود که بعد از گذشت دو ساعت از آزمایش، قند خون افرادی که عسل مصرف کرده بودند در سطح پایینتری از کسانی که قند مصرف کرده بودند قرار گرفت.
به عنوان مثال صفرا یک مایع گوارشی است که در کبد ساخته میشود و از مجاری صفراوی مخصوصی که در بدن وجود دارد در کیسه صفرا جمع میشود.
ما در یک مطلب جداگانه به طور مفصل در مورد مضرات احتمالی عسل طبیعی صحبت کردیم و گفتیم که مضرات عسل به سه دسته کلی تقسم میشوند.
عسل به دلیل محتوای قندهای مخلوط و مواد آنتی باکتریال خود می تواند به تقویت سیستم گوارشی و درمان برخی مشکلات معده و روده کمک کند.
هیچ مدرکی مبنی بر مفید بودن عسل برای درمان سرطان وجود ندارد،[۵۹] اگرچه عسل ممکن است برای کنترل عوارض جانبی پرتودرمانی یا شیمیدرمانی مورد استفاده برای درمان سرطان مفید باشد.[۶۰]
مقایسه روند تولید جهانی عسل طبیعی - چین با شیبی تند هر ساله در حال افزایش تولید خود است در حالیکه تولید عسل طبیعی درآمریکا روندی نزولی داشتهاست. تولید عسل در ایران نیز از سال ۲۰۰۴ روندی رو به رشد داشتهاست.[۲۳] تولید عسل از جمعآوری شهد گیاهان آغاز میشود. عسل را میتوان از زنبورهای وحشی یا از کندوهای اهلی جمعآوری کرد، بهاینصورت که زنبور عسل، شهد شیرین را از click here جام گلها جمع میکند و با تغییر ساختار آنها، شهدها را به شکل محلولی عالی، غلیظ و پرانرژی درمیآورد. بهطور متوسط یک کندو سالانه حدود ۲۹ کیلوگرم (۶۵ پوند) عسل تولید میکند.[۲۴] برای جمعآوری عسل از یک کندو، زنبورداران معمولاً از دود استفاده میکنند.